Vi fyller 40 år!

I år är det 40 år sedan Visbyark grundades, då under namnet Visby Arkitektgrupp. Detta jubileum skulle under normala omständigheter firats storslaget, men då vi är mitt inne i en pågående pandemi får vi helt enkelt skjuta upp det fysiska firandet.

Vi ritar på ny idrottshall i Uppsala

Visbyark har fått i uppdrag av Uppsala Skolfastigheter AB att utföra en förstudie avseende en ny idrottshall för Jälla lantbruksgymnasium. Uppdraget består i en utredning om placering och utformning med förutsättning att idrottshallen skall användas både som idrottshall till gymnasieskolan och för externa verksamheter. Volymer och gestaltning anspelar på traditionella lantbruksbyggnader som finns i området.

Ny permanent utställningsdel för Gotlands Museum i samarbete med KNAK!

Visbyark fick i uppdrag av KNAK för Gotlands Museum att tillsammans genomföra en förstudie för en ny basutställning om människans utveckling på Fornsalen i Visby. Vi utvecklade gestaltningen av de rumsliga elementen för att förstärka och förtydliga upplevelsen och berättelsen.

Jenny Söderström är tillbaka

Nu är Jenny tillbaka efter sin föräldraledighet! Vi hälsar henne välkommen! Både arbetskamrater och kunder är taggade! Jenny har nytt telefonnummer och nås numera på 070 306 4321!

Semestertider

Juli är här! Detta innebär att vi har semesterstängt några veckor framöver. Vi önskar alla en trevlig sommar och ser fram emot en höst med många spännande projekt!

Glad midsommar!

Efter en väldig speciell vår och försommar vill vi nu önska er alla en blomstrande och fin midsommarhelg!

Angående den nuvarande samhällssituationen

Det är onekligen oroliga tider nu. Vi jobbar trots allt på som vanligt, trots annorlunda omständigheter! Flera jobbar hemifrån och det fungerar väldigt bra tack vare videomöten med varandra och våra beställare. Vi erbjuder våra tjänster, precis som alltid, men vi undviker bland annat icke nödvändiga resor. Slå en signal om du behöver arkitekt-eller ingenjörshjälp!

Visbyark finns representerade på Talanglistan!

Vår VD Cia återfinns på talanglista. Hurra!

Stockholms Stads finaste utmärkelser för offentlig konst utdelade!

Den Röda Tråden hyllas! Vi är jättestolta över utmärkelsen!

Vi söker en arkitekt!

Vi har många roliga projekt på gång! Nu söker vi en ansvarig arkitekt till vårt kontor i Stockholm! Du ska vara en härlig arbetskamrat, en fena på ArchiCAD, lyhörd och självgående. Det är ett plus om du har erfarenhet av samhällsfastigheter. Skicka din ansökan till tina@visbyark.se!

Vi har samarbetat med GotlandsHem i framtagandet av ett tävlingsprogram

Vi har samarbetat med GotlandsHem i framtagandet av ett tävlingsprogram för morgondagens allmännytta! En superspännande tävling! Läs hela tävlingsprogrammet här: https://www.arkitekt.se/tavling/prekvalificering-nybyggnad-av-gotlandshems-arbetsplats/

Vi växer!

Visbyark består numera av 28 personer fördelade över våra två kontor i Stockholm och Visby.

Visbyark i Finland

Hela kontoret var för några helger sedan på besök i vårt östra grannland för att studera och inspireras av arkitekturen i Åbo och Helsingfors. Under resan såg vi flera verk signerade Alvar Aalto, men besökte även vissa nyare inslag i stadsbilden. Bilden är tagen utanför det nya stadsbiblioteket Ode, ritat av ALA arkitekter.

Förskolan Braxen under konstruktion

I Södertälje jobbar vi med om- och tillbyggnad av befintliga utbildningslokaler till både skola och förskola. Här ser vi en bild på förskolans utevila som just nu byggs. Inflyttning i förskolan väntas ske till årskiftet.

Stockholmskontoret på ny adress

Efter 23 år i Gamla Stan flyttade vårt Stockholmskontor under våren till Mariatorget på Södermalm. Vår nya adress där är Mariatorget 1A!

Ulriksdalsskolan pryds med en plakett

Vi har tidigare berättat att Ulriksdalskolan vann Solnas stadsmiljöpris 2015 vilket vi är stolta över. Såhär ser plaketten ut som inom kort kommer att monteras på skolans fasad. Tjusigt värre!

Visbyarks 20:e kyrkoprojekt under projektering

Årets första restaureringsprojekt för detta år blir Öja och Tofta kyrka. I Öja arbetar vi först och främst exteriört och med tillgängligheten, medans vi i Tofta kyrka även projekterar interiöra delar.

Utvalda projekt