Hallonbergens bibliotek

Hallonbergens bibliotek

Projektet innebar en ombyggnad / lokalanpassning av Fastighets AB Förvaltarens lokaler på övre planet i Hallonbergens centrum till kommundelsbibliotek. Hallonbergens bibliotek har fokus på lärande och på barn och unga i nära samarbete med andra verksamheter i området. Upptagningsområdet är mångkulturellt med ett spektrum som biblioteket ska spegla i innehåll och aktiviteter.

I biblioteket kommer att finnas böcker på flera språk, ljudböcker, tv-spel och ett studierum med referenslitteratur för komvuxelever. Sagostunder, läxläsning, språkkaféer, juristrådgivning och Konsumentvägledning är några av de aktiviteter som planeras.

Lokalen var tämligen ordinär och djup med få fönster i yttervägg. För att öka upplevelsen av ljus och rymd togs ett antal "taklanterniner” med glastak och dagsljusarmaturer upp i undertaket. En färgstark färgsättning och inredning (projekterad av Karin Nyrén) ger biblioteket ett välkomnande och livfyllt intryck. Vårt uppdrag innefattade skiss åt Sundbybergs stad och projektering för generalentreprenad åt Fastighets AB Förvaltaren.

Projektfakta

Projektet innebar ombyggnad och lokalanpassning av en byggnad i Hallonbergens centrum.

Uppdragsgivare

Fastighets AB Förvaltaren

Plats

Sundbyberg

Program

Bibliotek

Omfattning

-

Status

Färdigställt 2012

Fotograf

Visbyark

Utvalda projekt